Ønsker du deg et fullformatkamera? For en fotoentusiast som driver med festivalfoto, er nok et fullformatkamera den store drømmen. Et slikt kamera av nyere modell er mildt sagt ikke billig. De nyeste modellene kan ligge på rundt 25 000 kroner, som er en heftig prislapp for et kamera. Dersom du har drevet med foto en stund, vet du at å ta gode bilder handler mer om dyktighet enn om flaks. Med et mer profesjonelt kamera kan også ta bildene dine til nye høyder. Sett i gang med sparingen nå, bli klar til festivalsommeren 2022!

Bytt strømleverandør – spar penger på strøm

Den enkleste måten å spare mye på gjennom et år, er å sjekke hvor du kan kutte utgifter. Kanskje kan du spare på matbudsjettet eller mobilregningen, men det enkleste er å skifte strømleverandør. Det er tross alt et valg du bare tar én gang, fremfor å være økonomibevisst hver eneste gang du er i butikken. Ved å bytte til Tibber, kan du spare så mye som 20 prosent sammenlignet med tradisjonelle strømleverandører. Tibber er et digitalt strømselskap som leverer strøm fra fornybare energikilder. Denne forretningsmodellen gir dem færre driftskostnader enn andre strømleverandører, slik at de kan gi deg billigere strøm. Gjennom Tibbers app får du full oversikt over strømbruket ditt, ikke bare månedlig, men også daglig og ukentlig. Med slike detaljerte oppdateringer, er det lettere å bli klar over strømforbruket ditt, og hvordan du kan spare mer. Appen gjør det også enkelt å fjernstyre strømforbruket, noe som kommer godt med når du er bortreist. Har du smarte varmeovner, kan du for eksempel skru dem ned når du drar på jobb, og skru dem opp på vei hjem, så du kommer hjem til et varmt hus. Har du smarte lyskilder i huset kan du også skru lyset av og på som det passer deg, når du er på reiser. Slik kan du gi inntrykk av at noen er hjemme, som i beste fall kan motvirke innbrudd.

Finn ut hvor mye du må spare hver måned!

Som du ser er det er mange fordeler med å bytte til Tibber, i tillegg til å spare strøm. Er du aktiv i appen og følger med, kan du spare masse gjennom et år, som kommer godt med til kameradrømmen. Kanskje kan du stå forrest på festivalene i 2022 med det splitter nye kameraet ditt, og ta bedre bilder enn noen gang. Bestem deg for hvilket kamera du vil kjøpe, og regn litt på hvor mye du må spare månedlig, for å få råd innen tidsfristen du setter deg. Det er ikke sikkert du kan spare alt på strøm, men det vil komme godt med! I mellomtiden kan du bruke tiden til å øve masse for å bli en bedre fotograf, slik at du er klar for å bruke et mer avansert kamera.qusq-lite