Med sommeren like om hjørnet, er også festivalene klare til å fylles opp. Med festivaler kommer glade folkemengder, brakende scener, festlige aktiviteter og høylytte campinger. Det er et eventyr i seg selv å delta på en festival, og man går inn i en annen verden uten tid og rom fra begynnelse til slutt. Men hvordan tar du de beste festivalbildene, som virkelig fanger stemningen av magien som foregår rundt deg? Her er våre beste tips:

  • Ha kontroll på utstyret ditt

Dette er det viktigste av alt. Med smarttelefonene som kommer nå, kan det absolutt være nok å ha med en iPhone eller Android telefon. Da må du huske å ha med iphone eller Android lader, en ekstra powerbank eller to, og eventuell beskyttelse hvis du skulle miste telefonen i bakken (eller i en sølepytt!). Dersom du skal ta bilder på kvelden, må du også ha riktig utstyr eller eventuelt objektiv for dette.

  • Plan i forveien

Sørg for å ha pugget programmet i forveien: da vet du akkurat hvor du skal være til hvilken tid. På den måten kan du alltid tenke hvor du best kan plassere deg, og når du bør dukke opp.

  • Location, location, location…

Ofte får man virkelig stemningsfylte bilder med å stå helt bakerst, og ha folkemengden i forgrunnen av bildet, og den forrykende scenen i bakgrunnen. Det kan være med på å fange følelsen av de hundretusen menneskene som deler samme øyeblikk. Hvis du derimot ønsker å fange mer scenebilder og nærbilder av blodfans, er det lurt å komme seg tidlig til scenen og stå helt foran. Et tips er da å forlate åstedet et kvarters tid før musikken slutter, slik at du får peilet deg fremst ved en annen scene før det braker løs der.

  • Analyser øyeblikkene før de skjer

Folkemengden kan virke overveldende, men dersom du er der for å fange stemningen, bør du fokusere på ulike små grupper om gangen. Prøv å analysere kysset eller stage divingen som er i ferd med å skje før det faktisk skjer: da får du tid til å fange det perfekte øyeblikket! Husk at menneskene er der for å slå seg løs, og sjelden har noe i mot å bli fanget på kamera mens de nyter festivalen rundt seg.

  • Utnytt den gyldne timen

Som det heter på engelsk, «the golden hour», er ikke berømt uten grunn. Det beste lyset vil gi deg stemningsfulle bilder. I tillegg er dette en tid på dagen hvor mennesker er i lystig stemning uten å være helt rølpete – i hvert fall mange av dem. Utnytt det naturlige lyset!

  • Ha det gøy

Til slutt, men ikke minst: ha det gøy! Du kan ta fantastiske bilder blant gruppen du er sammen med, og det er en mye bedre gevinst å ha både minner og flotte bilder å se tilbake på.

Lykke til!qusq-lite