Noe av det vakreste man kan fotografere er helt gratis. Men det krever kanskje at man venter på de perfekte forholdene og de helt unike øyeblikkene.

Hvordan fotografere nordlyset eller en hval som hopper over vannflaten? Eller hvordan få akkurat perfekt lyssetting til å skape fotografiske illusjoner, er noe du kanskje lurer på.

Det er mange grunner til at denne kunnskapen er nyttig å kunne. Ikke bare for å fange helt spesielle naturfenomen på teip, men du kan sette i gang en virksomhet med bildene.

Enten fyller du nettsiden med fantastiske bilder, eller så selger du dem til høystbydende på en auksjon. Perfekte bilder er noe mange er interesserte i, fordi det kan løfte bedriftene deres. Legger du innsats i å bli en bedre fotograf, kan det skape en vinn-vinn situasjon.

Eksempler på suksesser

Har du hørt om suksessen bak Lime technologies? Dette er en bedrift som så et helt presist utfall av en ide. Ideen var å tilby kunde-til-kunde systemer til bedrifter, slik at de kom i kontakt med flere potensielle kunder.

En slik tjeneste som Lime technologies tilbyr, er noe du som fotograferer kan dra nytte av. Både fordi du kan finne de riktige kundene, og tilpasse bildene dine fordi du vet hva kunden trenger.

Lime er helt enkelt et fantastiske redskap som gjør at flere lykkes uten at det egentlig er noe sug etter tjenestene.

Så hvordan ta perfekte naturbilder

Skal du fotografere nordlyset:

1.Beveg deg utenfor gatelysene

Gatelys og andre lys fra byen vil redusere sjansen for at du får et godt fotografi av nordlyset. Finn deg et sted langt borte fra lyskilder, og fang den virkelige lyskilden du er ute etter, nemlig nordlyset på himmelen.

2.Slå av blitsen

Du må ikke ha på blitsen når du skal ha perfekte bilder av nordlyset. Blitsen fører til at fokuset blir feil og at nordlyset nesten forsvinner på bildet.

3.Følg med på værmeldingen

Nordlys er synlig når det ikke er skyer på himmelen. En stjerneklar natt uten vind er det beste alternativet for å finne nordlyset.

4.Bruk et stativ

Med et stativ står kameraet perfekt slik at du kan ta utrolige fotografier av nordlyset. Da kan du også stille inn utløser slik at det ikke blir forstyrrelser i bildet.

5.Innstillinger

Bruk mer lukketid, ISO og blender. Åpningen bør justeres og du må prøve deg frem for å finne best blenderåpning for nordlys bilder.qusq-lite