Det er stadig enklere å ta vakre bilder på mobilen. Med kortere lukketid, flere piksler, større oppløsning og en responsiv skjerm så er det ingen grenser for hva man kan få til. Men dette er man ikke alene om å ha funnet ut, og mange søker sjansen for å tjene noen ekstra kroner på nett.

Hvordan kan selv en ufaglært foto-entusiast gjøre suksess på nett med kamerabildene sine?

Ha et tema

Om man skal kunne leve av å ta bilder, så kan det være smart å legge bildene sine i mapper. Mappene kan ha navn, slik at man samler bilder med samme tema. Det kan være foto av fjelltopper, trær eller butikkvindu. Husk alltid at du ikke har opphavsrett på alt og kan da komme utenfor reglene om personvern.

Les og få inspirasjon

Er man helt ny med foto, så kan man dra nytte av ekspertise. Med en Bladkongen rabattkode får man tilgang til en rekke fotoblad med kule bilder. Da kan man få ideer til hvordan motivene utstilles og hvordan ulike teknikker får frem nyanser i bildet.

Bruk sosiale media

Å bruke sosiale media har vist seg å være nyttig. Samtidig som du bygger opp en Instagram-konto med dine beste bilder, så lager du en side tilknyttet Facebook-kontoen din. Den Skal handle om fotograferingene dine, og kan linke til en blogg du skriver på. Fortell venner og bekjente om siden din og be dem om å like og dele den.

Bruk innstillingene på mobilen

Det er mange flater, nettsider og apper som vil tillate deg å selge bildene dine. Prøv med en app, og legg ut noen bilder du er halvveis fornøyd med. Da vil du få en ide om hvor populære bildene dine er, og om du kan få solgt dem. Husk at dersom du legger ut bilder her, så mister du opphavsretten, men likevel sjansen til å tjene penger.qusq-lite