Skal du selge boligen din? Da har du kanskje kontaktet megler allerede, men har du tenkt på boligfotografering? Dette er noe mange overser i starten, men noe som er viktig å få godt utført for å sikre deg mange visninger på boligen din.

Klargjøre bolig for salg

Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det i et ordtak. Hva ønsker du at bildene boligfotografen tar, sier om din bolig? Å klargjøre boligen for salg kan innebære mer enn å rydde og vaske. I noen tilfeller lønner det seg å investere litt i tid og penger i overflatene i boligen.

Har du slitte gulvflater rundt om i huset? I de fleste bruksrom som stue, kjøkken og gang er det anbefalt med parkett eller laminat, som er lettere å rengjøre. På soverom, derimot, særlig på barneværelser, ønsker mange gulvteppe for komfort. Det kan være verdt å investere i et gulvteppe til et barnerom for å gjøre det mer innbydende til salget. Hvis gulvet allerede er svært slitt, kan et gulvteppe til barnerommet være en god idé for å friske opp boligen før salget.

Det kan også lønne seg å finne fram pensel og rulle, og gi noen av veggene et strøk maling. Generelt sett er nøytrale farger som hvit, grå og beige gode valg. Spør megleren til råds!

Klargjøre bolig til fotografering

Etter noen strøk maling og kanskje et nytt gulvteppe på barnerommet, er boligen klar til å selges – men først er det bildene! Boligfoto er det første inntrykket en potensiell kjøper får av boligen, og det som skal friste ham eller henne til å komme på visning. Det er hard konkurranse i markedet om å fange interessen hos potensielle kjøpere, derfor er det viktig med gode bilder. Av den grunn lønner det seg som regel å investere litt penger i en god boligfotograf som får fram potensialet i boligen.

Generelt sett er det viktig at du har ryddet vekk alt som bærer personlig preg, og at du vasker og gjør rent. Familiebilder, leker og personlige hygieneartikler som tannbørster og sjampo bør være ryddet bort før boligfotografen tar turen innom. Rydd bort bøker og papir fra skrivebordet, og nips og rot fra kommoder og skap. Når overflater ikke flyter over med ting, ser det automatisk mer romslig ut, og det gir boligen et renere inntrykk!

På DNB sin egne boligblogg får du mange tips til hvordan du klargjør boligen for fotografering før salg. Flere gode tips finner du også på propr.no, sammen med tips til gode firma som spesialiserer seg på boligfotografering.

Det er mange ting å huske på før en boligfotografering finner sted, men hvis du følger disse tipsene vil prosessen gå som en drøm!qusq-lite