På grunn av coronapandemien blir det neppe festivaler eller store arrangementer å fotografere fremover. Heldigvis kan du forbedre deg som fotograf hjemme, så du er klar til neste sommer! Er vi heldige vil det være flere arrangementer igjen allerede da. Bruk tiden godt!

Her er noen ideer til hva du kan gjøre:

  • Nå som du har masse tid, kan du gå gjennom alle bildene på harddisken din. Velg ut de beste og bestill en fotobok. Ved å lage en fysisk portefølje, får du god oversikt over nivået du ligger på akkurat nå. Det kommer til å være kjempegøy å bla i denne senere, ettersom du stadig vil avansere og bli en bedre fotograf. Det er flere steder du kan bestille fotobok på nett, men nå har fotoknudsen mange rabattkoder tilgjengelig.
  • Å fange stemningen på en festival, handler ikke bare om å ta bilder av det som skjer på scenen. Det er masse annet å ta bilder av! Spesielt er det en super anledning til å ta fine portretter av mennesker i kule og spesielle antrekk. Bruk denne rolige tiden på å spisse portrettferdighetene dine! Be venner og familie om å stille opp som modeller. Øv på å fotografere i forskjellig lys, på ulike tider av dagen.
  • Prøv deg på gatefotografi. Å skulle spørre fremmede om å ta bilde av dem, kan være skummelt. Men øver du på dette nå, blir du vant til å få avvisninger, noe som kommer godt med når du skal ta bilder på festivaler. Alle vil ikke bli tatt bilde av. Noen synes det er ekstremt ukomfortabelt med selve fotograferingen i seg selv, andre er redde for hva bilde blir brukt til. Det er en utrolig god ting, det å øve seg på å få noen nei, uten å ta det personlig. Heldigvis er det mange som elsker å bli tatt bilde av også. Dersom du lager en fotoblogg eller lignende, kan du gi dem adressen til nettsiden. Eventuelt kan du trykke opp visittkort med navnet ditt og nettadressen. Det virker profesjonelt om du introduserer deg og gir et visittkort, og forteller at du er en hobbyfotograf som bygger portefølje. Si til dem at du gjerne kan sende bildene på mail også! Vær på tilbudssiden og tilpass deg ønskene deres.


qusq-lite