Det er utrolig mange ulike yrker under fotografi, og de alle er jo i all hovedsak det samme. Man skal ta bilde av noe, på en god måte, for så å bli betalt for det. Langt verre enn det er det ikke, men det er jo naturligvis ikke slik at alle bilder av de samme tingene. En av de mer romantiske, og farligste, er jo å ta bilder av krig. Altså krigsfotograf, og det er naturligvis noe de aller færreste av oss gjør, av ganske klare årsaker. Men om man da vil bli en profesjonell fotograf, som i at du blir betalt for å ta bilder så er det en del ulike grener du kan sikte deg mot.

Du kan bli en luftfotograf, som innebærer at du må opp i luften på en eller annen måte for å ta bilder av hva som befinner seg nedenfor. Det er kanskje et alternativ, men du kan også være interessert i arkitektur, og ta bilder av det. Det som er verdt å påpeke er at selv om man kanskje ikke er profesjonell, så har vi alle på en eller annen måte vært mange av disse typene fotografer vi snakker om. Selv om vi ikke har blitt betalt for de. Det eneste er kanskje krig, som ikke alle av oss har vært i heldigvis, men utenom det så de fleste tatt bilder fra et fly, eller fra en høy bygning. Vi har tatt bilder i naturen, og av sportsbegivenheter, og av mat og mange andre ting.

Det er det fotografi gjør, det gjør oss alle til en person som dokumenterer ting rundt oss. Selv om vi som sagt ikke får betalt for det. Det er noen få ting som ikke alle kan gjøre, som nevnte krigsfotografi, eller fotojournalistikk, da det i større grad er yrker, enn hobbyer. Yrker som kommer med en god del ansvar, hvor de gjør en veldig god og utrolig viktig jobb også. Alle bilder du ser i fra kriger og fra viktige hendelser, brorparten av de kommer fra profesjonelle fotografer. Det er jo veldig spennende også, så det er kanskje noe som er verdt å følge opp og utdanne seg til? Det er mye verdig og fint med det, så hvorfor ikke?qusq-lite