Her på festivalfoto.no så er vi lidenskapelig opptatte av fotografi og alt det som rører seg rundt dette. En av grunnene til at vi synes det er så viktig og gøy er fordi vi bare gjør det, om du forstår hva vi mener. Det er noe vi liker, men utenom det så har også fotografi, og hele den disiplinen, vært svært viktig for vårt samfunn og hvordan vi har utviklet oss. Den håndfaste dokumentasjonen som fotografi har bidratt med har i stor grad revolusjonert vårt samfunn og vårt inntrykk av det. Bare tenk på hvordan familiedynamikken har forandret seg gjennom årene ved å kunne ta bilder.

Tenk hvor viktig kameraet er i dag for oss, hvor mye vi bruker det og hvordan hele vårt samfunn i stor grad er bygget rundt det. Det er ikke bare snaut det heller akkurat fordi viktigheten avå ta bilder og å ha et kamera vises på hvor man finner det. Det er kamera på bortimot alt mulig av ting, og spesielt på mobiltelefoner, hvor man ofte til og med har to av de. Det er utbredt i så stor grad at det blir regnet med at det ble tatt 14 trillioner bilder i 2017 og det er tall som er rett og slett vanskelig å begripe hvor mange bilder det faktisk er. Det er klart at de fleste av oss, som faktisk eier disse tingene og bruker de så ofte som vi gjør, ikke tar bilder av ting som kan sies å være veldig viktige hele tiden.

Til gjengjeld så finnes det yrker der ute som har en veldig viktig jobb med å dokumentere ting, og man forventer av de at de driver med sin jobb i aller ypperste profesjonalitet. Det fordi at man som mange vet kan forandre på en mengde ting med bilder, spesielt i moderne tider. Det å bli tatt for noe slikt er svært alvorlig, og det er jo faktisk få settinger hvor det er sett på som akseptabelt. Vi skal se litt på det i en annen artikkel, hvor folk har blitt tatt for fotojuks og konsekvensene av det. Fordi om det er noe folk egentlig forventer av bilder, så er det autentisitet, og da prater vi om bilder som er brukt i andre settinger enn reklame og lignende. Fordi man aksepterer at man i plakater for film så forandrer man på visse saker, men det er mer grafisk design enn fotografi i så måte.

Men vi håper du blir med oss videre slik at vi kan se på hva som finnes i fotoverdenen, litt historie og litt andre saker slik at du kan bli skikkelig kjent med emnet som sådan. Bli med oss videre, så skal vi ha det gøy sammen!qusq-lite