I de neste få sidene vi har her så ønsker vi å se på noen av de mest berømte og viktigste bildene som mennesket har tatt gjennom historien. Og for bare å ha nevnt det her i begynnelsen, det er klinkende klart at vi ikke kommer til å nevne alle som fortjener å nevnes. Det er utrolig mye spektakulært man har tatt bilde av gjennom årene så klart, og mye som man faktisk ikke er klar over. Det at man har tatt gode og klare bilder under den amerikanske borgerkrigen er overraskende i seg selv, og det er interessant å se hva man har på foto egentlig.

Vi kommer nok ikke til å nevne noen bilder som er nye, som i at de er tatt de siste 20-30 årene, med mindre det er en viss ekslusivitet ved de. Grunnen til det er fordi i dagens digitaliserte hverdag så finnes det så mange ulike vinkler og eksemplarer av en hendelse, noe som på en måte devaluerer selve bildets verdi, selv om det man har bilde av er svært viktig naturligvis. I all hovedsak så er grunnen til at vi har valgt å gjøre det slik at vi ønsker å snevre det inn litt, slik at det er i all hovedsak historiske bilder vi er ute etter.

Vi kommer til å se på bilder som kanskje er kjente for mange, men også ukjente for en del. Vi ønsker å på en måte påvise makten som bilder har, og det er vel ikke en bedre måte å gjøre det på enn å vise de frem og forklare litt bakgrunnen rundt de. Så la oss sette i gang da!qusq-lite