Du ligger helt stille å venter på det rette øyeblikket, akkurat da fuglen sprer vingene med en måne på sollys dag. Eller at en spekkhugger skal hoppe etter et bytte eller bare et friskt pust. Det er snakk om full konsentrasjon og å trekke av i riktig øyeblikk.

Det er helt stille, vannet ligger helt i ro. Du må bare holde deg våken nå, litt lenger. Ja det er mange ting som kan gå galt når man skal knipse det perfekte bildet, men hva det er kommer helt an på situasjonen. Her skal vi ta en titt på hva du må tenke på før du tar det ultimate bildet.

Husket du alarmen?

Akkurat i det du skal til å fange flyet som passerer månen så ringer alarmen på mobilen din. Du skvetter til og øyeblikket er over før du vet ordet av det. Det kan være en idé å ha noen ørepropper tilgjengelig. Da får du absolutt stillhet når du konsentrerer deg. Da får du det perfekte bildet du kan henge på veggen. Går det ikke, kan Familietapeter.no finne vel så fine tapeter som pynter opp hjemmet ditt.

Lysforholdene endrer seg fort

Det er mange ting som kan gå galt når man fotograferer. Lysforholdene er helt avgjørende selv om du har høy lysfølsomhet på kameraet. ISO-verdier er vel og bra, men kommer det plutselig regnbyger eller sola står rett i mot, ja da går seiersbildet sin gang. Sørg for å ha rene lysforhold som ikke endrer seg for da blir resultatet best.

Motivene lystrer ikke

Det kan hende du skal ta et familiebilde eller gruppebilde av klassen. Da er det dumt om en plutselig må nyse eller ser bort. Løsningen er å fange oppmerksomheten deres ved å gjøre noe oppsiktsvekkende eller fortelle en tørr vits. Som regel oppfører 99% av deltakerne seg i foto-øyeblikket, og som regel blir det en som dummer seg ut.

Noe passerer foran motivet

Det kan hende du har oppdaget noe som kan fotograferes. En kamp mellom to hjorter i brunst, et barn som leker på gulvet eller en fotballspiller som scorer et vakkert mål. Men da du har sørget for en fin balanse mellom motivet og deg, så kommer akkurat noe inn foran motivet i det du fyrer av. I stedet for et flott bilde å ha på veggen, fikk du fanget noe du ikke helt vet hva er.qusq-lite