Kameraene til iPhone har blitt bedre og bedre de siste årene, og med noen enkle tips og triks kan du ta veldig gode bilder. Når du drar på festival er det også helt essensielt at du pakker med deg så lite som mulig, og da er det fint at du også kan bruke mobilen din som et kamera! Her følger noen tips og triks for deg som har lyst til å bli vennegjengens nye festivalfotograf, bare uten det dyre utstyret.

Ren og trygg

Først og fremst burde du tørke av linsa. I løpet av en hel dag kommer det mye rart på hendene dine som overføres til mobilen, og det skal ikke mye smuss til på linsa før det vil skape problemer på bildene dine. Det kan skape uklare punkter i bildet som du ikke ser før du får bildet opp på en pc-skjerm. Du burde også passe på at mobile din er trygg under festivalen, spesielt om den skal mye ut av lomma. Beskyttelse i form av deksel iphone x-tilpasset, eventuelt et etui som også kan holde bankkort og penger.

Unngå zooming

Det eneste som skjer når du zoomer på et mobilkamera er at kvaliteten på bildet blir dårligere. Du kommer ikke til å få med flere detaljer med mindre du fysisk går nærmere det du har tenkt å ta bilde av. Skal du ha et mindre utsnitt, kan du heller redigere bildet i ettertid og kutte ut de delene du ikke vil ha med.

Utnytt naturlig lys

Dette gjelder egentlig like mye uansett om du bruker mobilkamera eller speilrefleks, men spesielt sollys kan være lettere å utnytte med mobilen. Pass på at sollyset treffer objektet som skal være i fokus for bildet, og pek på solstrålen på mobilskjermen før du tar bildet. Dette vil gi et varmt og sommerlig preg på bildet ditt. Samtidig er det viktig å unngå motlys, da dette vil føre til at alt som er i forgrunnen blir sort. Dette gjelder mest innendørs, men når det begynner å bli mørkt på festivalområdet er det også relevant for bilder tatt ute.

Vær kreativ!

Mobilkamera egner seg kanskje bedre enn digitalkamera til å ta de litt rare bildene, fra morsomme vinkler eller med nye utsnitt. Kanskje mest fordi det ikke er like enkelt å ta flott oversiktsbilder med mobil, detaljene har en tendens til å forsvinne. Da er det bedre å gå litt nærmere og fokusere på noe annet. Isteden for å ha et mål om å ta et oversiktsbilde av folkemengden, kan du kanskje heller stille seg på huk og ta et bilde nede i gjørma med alle de slitte skoene.

Ta mange bilder

Du har mest sannsynlig ikke et problem med lagringsplassen, da bilder tar relativt liten plass. Bildene kan nemlig se veldig fine ut, helt til du kommer hjem og ser detaljene på pc-skjermen. Så ta mange bilder av hvert motiv, så kan du heller slette de du ikke trenger i ettertid.qusq-lite