Det å forfalske et bilde er noe som blir gjort ganske ofte. Men da tenker vi i større grad på de som ordner litt på bildene sine for å se bedre ut på Instagram eller Facebook. Det i seg selv er ikke noe nytt, kontroversielt eller problematisk. Det er mer personlig enn noe annet selv om det er litt flaut når man blir tatt for å ha photoshoppet et bilde. Slikt ser ikke helt bra ut kan man si, bokstavelig talt faktisk. Men som sagt, ellers så er det uproblematisk.

Det som i større grad påvirker vårt samfunn er bilder som blir ordnet på av politiske, religiøse eller økonomiske årsaker. Det utgjør et problem, spesielt i en tid da digitalisering av bilder og forandring er veldig lett og kan bli gjort på en så profesjonell måte at man ikke ville sett forskjellen. Blant annet så skjedde det da Donald Trump ble innviet som president i 2017, da han ønsket å gjøre det slik at det skulle se ut som det var flere mennesker der enn det egentlig var. Det er et ganske «uskyldig» eksempel, men det har vært igjennom historien større problemer med dette, som har hatt store konsekvenser for de som er innblandet.

Blant annet så var det en mann som lot som han tok bilde av seg selv på en av tårnene den 11 september, og at hans kamera ble funnet i opprydningsarbeidet. Noe som er ganske smakløst får en si. Ofte så har det vært problematisk under krigstid, så da Hitler eller Stalin forfalsket bilder og fjernet visse personer fra bildene så kan man være trygge på at de personene ikke var i godt selskap med mennesker som dette. Bilder bør aldri bli rørt, da de er rett og slett et historisk dokument, men det er helt klart at det ikke er alle som føler på samme måte om det.qusq-lite