Fotografiets historie er ganske lang, og det går enda lenger tilbake enn det første bildet som ble tatt i 1826. Ikke at man tok bilder før dette altså, men mer at man på en måte oppdaget sakte, men sikkert at det var mulig å få til en prosess hvor man kunne lage bilder med hjelp av ulike teknikker og material. Det første bildet, som vi skal snakke mer om i en annen side, tok over 8 timer før man fikk ta bildet. Det er Niépces assistent, Louis Daguerre, som utviklet daguerreotypi som var en forløper til fotografien vi ser i dag. Du har muligens sett det på film, og den store utviklingen her var at det gikk bare noen få minutter før man fikk bildet, og det var klart og godt detaljert.

Det er en stor utvikling og det ble da publisert i 1839, et år som folk anser som starten på fotografiet. Etter det så har man jo startet å bruke det mer daglig, og man har også begynt å bruke annet material for å få bedre og klarere bilder, og ikke minst redusere størrelsen på utstyret, slik at et blir mer praktisk. Helt til man kommer til det digitale kameraet og hvordan utviklingen har gått der vet du kanskje allerede.

Man husker jo kanskje hvordan det var i ungdommen å ha et kamera, det føltes nesten litt eksklusivt, men nå til dags så er det nesten rart om man ikke har en mobil med kamera. Dette er jo noe som sammenfattet med utviklingen av datateknologi og slike ting er jo naturlige i sin utvikling. De ter mye mer å si enn dette altså, og om du er interessert så anbefaler vi deg å lese mer.qusq-lite