Det er ikke lett å bli fotograf, da du både skal ha kunnskap om fotografering og hva som gjør et bilde perfekt. Men det er noen spesielle situasjoner som kan gjøre at du kan gjøre suksess som fotograf eller hobbyfotograf. Det handler om å fange øyeblikkene og gjerne situasjoner som ikke er så vanlige å se.

Det kan være mange ting som er spennende å ta bilde av, men for at man skal kunne få et bilde, må man alltid være forberedt på at øyeblikket kan oppstå rett foran øynene på dem. Derfor har jeg selv alltid med meg et kamera rundt halsen, selv om det bare er for å gå en tur i skogen.

Kjendismøter

De som klarer å fange bilder av kjendiser i spesielle situasjoner kan bli berømte for sin kunst. Det er kanskje viktig å være nær begivenhetenes hendelse, men man kan også klare det på avstand. Kanskje er man på rett sted til rett tid, når to verdensstjerner håndhilser eller sniker seg ut bakdøra på et hotell.

Naturfenomen

Naturfenomen kan være vanskelige å få bilder av. Det kan være vulkanutbrudd, tsunamier eller noe så vanlig som en solnedgang. Av og til må man vente i timesvis på det rette øyeblikket, ja til og med mange år. Men får man bildet av en planet som passerer foran sola (enten Venus eller Merkur forhåpentligvis), så kan man bli berømt.

Bilder av krig og elendighet

Dessverre lever mange mennesker i krig og elendighet. Bilder av hvordan de strever for å overleve kan både vekke oppmerksomhet og medmenneskelighet, men foreviger også viktige hendelser i verden. Slike bilder må man som regel oppsøke for å kunne ta, og man utsetter seg selv for stor fare. Men krigens sanne ansikt er ofte viktigere for å kunne belyse urettferdigheten som stadig fins i verden.qusq-lite