Det å ta et bilde kan virke ganske enkelt, i hvert fall sånn i utgangspunktet. Man tar frem et kamera, peker det mot det man vil ha bilde av og trykker på knappen, så har man plutselig objektet man ville ha bilde av. Teknisk sett så er det jo ikke vanskeligere enn det, men det er klart det behøves mer enn det for å få et virkelig godt bilde. Det handler vel så mye om lys og vinkler som det handler om objektet man har fremfor seg. Ordet objektet her bruker vi for å dekke alt man tar bilde av, være det seg mennesker og levende ting, så vel som andre saker som finnes i våre liv.

Fotografer generelt får ikke den berømmelsen som andre artister gjør, og det kan være mange grunner til det. Vi mistenker at den hovedsaklige grunnen til det er fordi som en fotograf så «skaper» man ikke noe i og for seg, slik som en kunstner gjør med et maleri. Det et bilde dog gjør er å fange et øyeblikk som kan bli representativt for noe stort, som vi også skal se på litt her i disse sidene. Så den jobben som en fotograf gjør kan, og i mange tilfeller er, viktigere enn hva mange andre kunstnere gjør, avhengig av hva slags arbeid man driver med.

Mer enn noe annet så avhenger det litt også på hva slags ting man tar bilder av, om det er krig eller om det er noe annet, men det skal vi se litt mer på i de neste sidene. Vi skal se på noen virkelig modige og talentfulle mennesker, så det blir nok gøy det.qusq-lite